Alarmsysteem:WILL’S HOEKJE

Posted by
/ /

Mijn huishouden bestaat uit mijn man Bob, mijzelf en twee zeer eigenzinnige British shorthair poezen, genaamd: Irsa van de Pronkse Schone, de moeder en Pascalle Sophie, de dochter, door ons Fietje genoemd. Irsa is een lieve zorgzame moeder die geregeld geknuffeld wil worden en graag bij ons in de buurt wil zijn. Fietje is ondernemend, plaagt haar moeder en haalt altijd kattenkwaad uit.

Luidkeels gemauw en gekrabbel aan de deur bovenaan de trap. Ik kijk op de wekker… half zes! Nee hè, het is zaterdag ik wil er nog niet uit. Fietje wil dat ik naar beneden kom en als ze geen reactie krijgt gaat ze nog harder gillen. Oh nee, nu heeft ze het touwtje van het licht gevonden en trekt het licht aan en vervolgens weer uit. Dat is een leuk spelletje dus nu gaat achter elkaar het licht aan en uit. Slaapdronken en al mopperend stap ik uit mijn bed, stoot mijn voet aan de hometrainer gr&€#¥…..ik doe de deur open en twee katten stormen over elkaar buitelend naar binnen. Ik stap weer in bed in de hoop nog even te kunnen sudderen… Nou vergeet het maar. Fietje rent heen en weer over m’n bed, trekt mijn dekens weg, bijt in mijn armen, springt van het bed op de grond alsof ze wil zeggen “Kom eruit” en mauwt aan een stuk door. Om Bob nog even rust te gunnen ga ik maar naar beneden met twee katten in mijn kielzog. Als ik ze beide eten heb gegeven gaan ze lekker in hun mandje liggen slapen: daar zit deze sukkel dan om zes uur op zaterdagochtend aan de koffie.

Later op die dag hebben we een afspraak met iemand van een beveiligingsbedrijf die ons komt informeren over alarmsystemen. Een keurige dame, in mantelpakje, hoge hakken en attachékoffer bij zich, belt aan. Bij de deur doet zij haar schoenen uit en blootsvoets stapt zij de woonkamer in. De schrik slaat mij om het hart want onze Fietje is een voetenfetisjist. Voordat ik iets kan zeggen vliegt Fietje al op die voeten af en begint aan de tenen te likken en knabbelen. De dame schrikt zich een hoedje, slaakt een gil en laat haar koffertje op de grond vallen. Snel loodsen we Fietje bij haar weg en laten de dame plaatsnemen. Het koffertje legt zij op een voetenbankje, maakt het open en begint er spulletjes uit te halen. Op de achtergrond zit Fietje toe te kijken wat voor rottigheid ze nu weer uit kan halen. Plotseling neemt ze een aanloop en springt pardoes in de koffer die meteen dichtvalt met Fietje erin. De koffer glijdt van het bankje en valt open op de grond, Fietje maakt dat ze wegkomt. De arme vrouw zit van schrik bijna tegen het plafond. Terwijl wij alles weer terug in de koffer stoppen springt Fietje ook nog eens bij haar schoot. De dame is helemaal van slag, pakt haar koffertje en maakt dat ze wegkomt. Ze roept nog dat ze wel een nieuwe afspraak zal maken maar van haar en haar alarmsystemen hebben we tot op heden toe niets meer gehoord.