Eerste oppasdag: WILL’S HOEKJE

Posted by
/ /

De eerste oppasdag is een feit. Het heeft wat voeten in aarde. Sara is behoorlijk van slag als haar mama met Sophie achterop de fiets vertrekt. Ze zit al een half uur onderaan de trap te mokken en oma moet de hele trukendoos open gooien om haar weer te laten lachen. Eindelijk lukt het en word de verkleeddoos te voorschijn gehaald. Ik krijg een ‘Maya de bij’-diadeem, compleet met voelsprieten op mijn hoofd. Helaas is het bijbehorende bijenpakje een paar maatjes te klein. Sara kiest voor een) pieten pet met daarbij een mooie roze prinsessenjurk en zo dansen en huppelen we in het rond. Na een poosje mogen de verkleedkleren weer uit en gaan we lekker de frisse buitenlucht in, Sara in de wandelwagen, ik erachter. Het bevreemd mij dat de mensen die mij passeren mij wat meewarrig aankijken en een paar meisjes wijzen naar me en lachen me uit. Ineens dringt het tot mij door dat ik die Maya de bij-diadeem nog op mijn hoofd heb….. Hahaha gekke oma!

Sara is gek op de supermarkt en wil het liefst zelf door de winkel lopen maar hoe moet het dan met die wandelwagen? Sara wil hem wel door de winkel duwen maar ligt gelijk op ramkoers tegen een stapel pakken koekjes dus dat is niet zo’n goed idee. Ik probeer het wagentje ingeklapt te krijgen maar daar moet je hogere wiskunde voor hebben gestudeerd: het lukt van geen kant. Er komt hulp van andere klanten en weldra ontstaat er een opstootje van mensen die proberen het wagentje ingeklapt te krijgen. Ik ben blijkbaar niet de enige dombo want het lukt niemand. Een caissière die polshoogte komt nemen neemt de wagen mee en zet hem naast haar kassa. Sara en ik struinen lekker door de winkel. Ze heeft thuis al een boodschappenlijstje gemaakt en geeft het aan de caissière. Die bekijkt het lijstje aandachtig, kijkt stiekem op de band en “leest” de producten van het lijstje op en zegt “volgens mij heb je alles”. Sara knikt bevestigend.

Thuisgekomen gaan we alle lekkere dingen die Sara heeft uitgezocht opeten. Na het eten is het tijd voor een rustmomentje en kijken we peuterfilmpjes op de Ipad.

Als papa thuis komt en ik het verhaal van de wandelwagen vertel, zegt hij: “kijk zo moet het” drukt aan weerskanten op een knop en hup daar zakt de wagen in elkaar. Ach je moet het maar weten!

Op Youtube vind je allerlei tutorials (handleiding filmpjes) over het inklappen van wandelwagens, bijvoorbeeld met de zoekterm: “Kinderwagen inklappen” + het merk van de wagen

 

 

In deze rubriek vertelt blogger Will over haar dagelijks leven en hoe nieuwe technologie daarin een grote of kleine rol speelt.

Benieuwd naar al onze activiteiten? Klik HIER voor een overzicht.