Grote schoonmaak – WILL’S HOEKJE

Posted by
/ /

Zodra de eerste voorjaarszon door de ramen schijnt begint het bij mij te kriebelen. Jaren heb ik me er met een Jantje van Leiden vanaf gemaakt maar nu is het echt heel erg nodig want onze badkamer is pas gerenoveerd. Het hakken, breken en weer opbouwen van mijn nieuwe badkamer heeft stof en gruis in het hele huis achtergelaten. Ik zet mijn favoriete Spotify lijst met muziek uit de jaren zestig op en zoek welgemoed emmers, ragebol, dweilen, zeem, lap en schoonmaakmiddelen bij elkaar en begin in de badkamer. Na een uurtje soppen en boenen begin ik al aardig vermoeid te raken. Ik schrik me een hoedje van het gezicht in de spiegel, doorgelopen oogmake-up, bezweette haarslierten op mijn voorhoofd geplakt en een tomatenrood hoofd. “Nog eventjes doorzetten, als de badkamer klaar is mag je een kopje koffie”, spreek ik mezelf moed in.

Niet lang daarna blinkt alles mij tegemoet en pauzeer ik even voor een bakkie. Vervolgens is de slaapkamer aan de beurt. Gordijnen en vitrages gaan in de was, matrassen gaan uit het bed voor het open raam luchten. Dan ineens overkomt het me, ik voel een lilletje (hypo) aankomen. Uit ervaring weet ik dat ik snel een banaan moet eten, iets zoets moet drinken en vervolgens even op de bank moet liggen. Een paar uur later schrik ik wakker, O hemel de slaapkamer ligt nog overhoop, dat red ik vandaag niet meer! Snel gooi ik de matrassen weer terug in het niet schoongemaakte bed en trek er een laken overheen. De rest van de puinhoop laat ik lekker liggen tot later, deze week komt ik niet meer aan schoonmaken toe vanwege allerlei afspraken, wat een frustratie!

Vroeger deed ik in dag één de bovenverdieping, dag twee de benedenverdieping en dag drie de buitenboel. Helaas dat gaat niet meer, in het huidige tempo mag ik blij zijn als ik voor de kerst het hele huis gehad heb.