Senior Live

Aanmelden nieuwsbrief

Het verhaal van Wil

Posted by
/ /

SL on tour mw LeijbrinkDeze week streek de rode bakfiets neer bij het gezellige huis van Wil Lijbrink. De 66-jarige Almeerse komt van oorsprong uit de Zaanstreek en is een echte wereldreizigster. Prachtige aandenkens van over de hele wereld sieren de zonnige woonkamer. Via haar lidmaatschap van SeniorWeb hoorde Wil over Senior-Live. Na haar pensioen wilde ze iets ondernemen om fit te blijven en was daarom op zoek naar een sportmaatje. Het liep anders en het pad leidde naar de Social Walk van Senior-Live. Op een dag trok zij de stoute schoenen aan en liep de verzamelplek aan de Kerkgracht binnen.

Goede mix
‘Ik kijk elke week weer uit naar de Social Walk‘, vertelt Wil. Je leert allerlei mensen kennen, en de groep is heel gezellig en divers. Begeleidster Maria leidt de Social Walk met veel bevlogenheid’. Wil vertelt dat er met bijvoorbeeld Pasen, Kerst en Sinterklaas na de wandeling ook een gezellige lunch wordt georganiseerd waarbij iedereen iets meebrengt. ‘En het nieuwe Green Story Cafe is erg mooi. Bovendien hebben we een goede mix van mannen en vrouwen.’

Kunstknie
Een activiteit als de Social Walk is erg gunstig voor senioren, volgens Wil. ‘Senioren gaan niet zo snel naar een reguliere sportschool. Daarnaast hebben velen een kunstheup of kunstknie, inclusief mijzelf, waardoor grondoefeningen vaak niet te doen zijn. Dan is wandelen een goed alternatief. Bovendien is het een goede manier om onder de mensen te zijn.’

Europees computerrijbewijs
Senior-Live heeft als missie bruggen te bouwen tusen de wereld van de senior en de technologie van nu. De technologie van nu is Wil niet onbekend. ‘Het is erg handig dat je tegenwoordig bijvoorbeeld online een afspraak kunt maken bij het ziekenhuis. Dan hoef je geen uren in de wacht te hangen aan de telefoon. Het zou fijn zijn als je ook voor de huisarts online afspraken kunt maken’, vertelt Wil. Wil, die onder andere werkzaam was in de verpleging en de administratie, haalde haar Europees computerrijbewijs.

‘Ik zou niet meer zonder de technologie van nu kunnen. Iedere ochtend begint mijn dag met even Facebook checken. Ook speel ik online geheugentrainingspelletjes. Dat is erg leuk. Af en toe gaan wij wel eens een weekendje weg, zonder computer en internet. Dat is dan wel even wennen hoor!’, lacht Wil.

Meer verhalen lezen? Lees dan hier verder voor de verhalen van Andrė en Sophie