Senior Live

Aanmelden nieuwsbrief

Informatiemarkt Senior-Live op 14 december: langer veilig, sociaal en zelfstandig thuis blijven wonen

Posted by
/ /

Senior-Live is een Almeers initiatief dat digitale diensten aanbiedt voor 55-plussers. Deze diensten kunnen senioren helpen om langer en op een veilige manier zelfstandig thuis te blijven wonen. Op 14 december wordt er in buurthuis de Draaikolk een informatiemarkt gehouden om Senior-Live te presenteren en verder toe te lichten.

Omdat vrienden en familie vaak verder weg wonen en niet altijd tijd hebben om even langs te komen, biedt Senior-Live verschillende diensten aan om het gemakkelijker te maken met elkaar in contact te blijven. Een voorbeeld hiervan is beeldbellen, waarbij binnen een beveiligde omgeving met vrienden en familie gebeld kan worden, terwijl men elkaar ook nog eens kan zien. Naast het onderhouden van sociale contacten biedt Senior-Live ook mogelijkheden om de veiligheid in en om het huis te vergroten. Zo wordt een personenalarmering en inbraakpreventie gekoppeld aan het videoplatform. Senior-Live bevordert de leefomstandigheden voor senioren die graag zelfstandig willen blijven wonen. Senior-Live kan in het bijzonder voor mensen die minder mobiel zijn nieuwe mogelijkheden bieden.

Datum: 14 december 2012
Locatie: buurthuis De Draaikolk in Almere Stad (Waterwijk, Lekstraat 2).
Tijd: vrije inloop tussen 12:00 en 17:00 uur voor een gratis kopje koffie, workshops, demonstraties en het verkrijgen van meer informatie.

Digibeurs voor ouderen - Almere - Flevoziekenhuis 2012 (14)