Video’s WMO

Hieronder vindt u een overzicht van alle video’s op gebied van de WMO. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

 1. PWP staat voor Praktijk Werk Plaats en is een team professionals met verschillende disciplines en uit verschillende organisaties. Samen vormen zij een aanspreekpunt voor vragen op verschillende leefgebieden en zijn medestander in een gezamenlijk zoektocht naar een passende oplossing.
 2. Weggooien? Mooi niet! Repair CafĂ© is: samen kapotte spullen repareren – deskundig advies krijgen – mensen ontmoeten en inspiratie opdoen Elke 4de vrijdag van de maand, van 08.30 – 11.00uur.
 3. Als mensen een beperking ondervinden in hun leven, vragen we: wat kunt u nog zelf, of met hulp van uw familie, vrienden of bedrijven? Dit bespreken we met u in een zogenaamd Keukentafelgesprek. We ondersteunen waar nodig, maar u houdt zelf de touwtjes in handen.
 4. Humanitas huisbezoek In deze video wordt getoond hoe een activerend huisbezoek van Humanitas in zijn werk gaat. Wilt u meer weten over activerend huisbezoeken of over Humanitas bezoek dan hier de website: www.humanitas.nl
 5. Op het gebied van vrijwilligerswerk vormt VMCA een spin in het web. Vrijwilligers en maatschappelijke organisaties kunnen bij VMCA terecht voor vrijwilligerswerk, advies, training en informatie. Bekijk de video voor een impressie van het werk dat vrijwilligers doen bij VMCA. Meer informatie kunt u vinden op www.vmca.nl.
 6. In deze video wordt de Eettafel van Buurthuis Meenten & Grienden uitgelicht. Meer Eettafels in Almere vindt u op www.deschoor.nl
 7. Wat is de WMO?
 8. Het Servicepunt Z helpt u graag bij het vinden van de juiste oplossingen om zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven.
 9. Wilt u voor een dag gebruik maken van een scootmobiel? In deze video wordt getoond wat het Collectief Uitleenpunt Scootmobiel voor u kunt betekenen.
 10. Bent u 55+ en wilt u graag wat ondernemen, maar u kunt niet (meer) zelf rijden, of u wilt niet alleen op pad? Ga dan eens mee met de BoodschappenPlusBus.
 11. Het hoeft niets te kosten om in de buitenlucht, met vrienden of met buren, gezond te bewegen Met Tai Chi vroeg in de ochtend zie je de duisternis verdwijnen en begroet je de nieuwe dag.