Kattenruzie – WILL’S HOEKJE

Posted by
/ /

Het is een schitterende dag; de eerste mooie zomerse lentedag. We hebben het grootste deel van de middag in de tuin doorgebracht en zitten s’avonds een serie op Netflix te kijken. De tuindeuren staan open, Irsa ligt aan mijn voeten en Fietje struint in de tuin.

Ineens worden we opgeschrikt door een hoop geblaas en kattengekrijs van buiten. Irsa denkt dat haar dochter in nood verkeert en met hoge rug en platte oren rent ze naar de plek des onheils. Er staat een buurtkat rechtop tegen de buitenkant van de poort tegen Fietje te krijsen en tegen de poort te slaan. Fietje – met hoge rug en dikke staart – doet hetzelfde aan de binnenkant van de poort.

Irsa rent erheen, slaat haar dochter weg en begint onder luid gekrijs ook tegen de poort te slaan naar de buurtkat. Normaal kan Irsa nauwelijks geluid voortbrengen maar nu lijkt ze wel een brullende leeuw. Ik haast me erheen en boven Irsa begin ik ook tegen de poort te slaan en te roepen maar de buurtkat laat zich niet zo snel wegjagen. Bob heeft in de tussentijd een kan met water gevuld en met een goedgemikte worp over de schutting krijgt de kat een lading water over zich heen en neemt hij eindelijk de kuierlatten. De rust is weergekeerd en nog trillend op mijn benen kijken wij weer verder naar de serie totdat ik Fietje weer hoor blazen. Ik ga er weer heen, nu zit ze tegen de golfplaat in de hoek van de schuur te blazen en te slaan. Ik zie niks bewegen en hoor ook niks. Fietje stopt met blazen maar blijft in de tijgersluiphouding voor de golfplaat liggen, haar staart zwiept driftig heen en weer.

In de schemering sta ik diep gebogen achter Fietje ingespannen te luisteren en te kijken wat er achter de golfplaat zit. Ineens voel ik wat langs mijn been strijken. Ik schrik me een ongeluk en spring wel een meter de lucht in. De poezen schrikken weer van mij en springen met vier poten tegelijk in de lucht. Fietje vlucht in paniek naar binnen. Bob zit op de bank te schuddebuiken van het lachen. Wat een muts ben ik ook, het was gewoon Irsa die liefdevol langs mijn benen streek.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Vimeo