Onze reis Down Under

Posted by
/ /

In Adelaide huurden we een auto om door Zuid-Australië te toeren. We slenterden een dag door deze echte wereldstad en bezochten daar het Aboriginal museum. In dit museum zie je de historie terug van de ontdekking van Australië en de onderdrukking van de oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals.

Vanuit Adelaide reden we naar Goolwa waar we The Murray Mouth bezochten. Dit is de plaats waar de Murray rivier in de zee uitmondt. Er zijn meer dan 275 verschillende plantensoorten en 200 vogelsoorten verspreid over bijna 47.000 hectare prachtige lagunes en zoutpannen. De Murray rivier loopt door de provincies Victoria, New South Wales, de binnenlanden van Zuid-Australië en het zuiden van Queensland.

De volgende stad die we aandeden was Victor Harbor; een heel leuk koloniaal stadje. Over een heel lange brug die je te voet of door middel van een door paarden getrokken tram aflegt, kom je op Granieteiland. Hier wonen geen mensen maar pinguïns.

 

Daags daarna gingen we op een excursie naar Kangaroo Island. Echt een prachtig eiland. De gids vertelde ons alle ins en outs en we bezochten de Seal Bay, de Remarkable Rocks maar ook plekken waar veel kangaroos, wallaby’s, koala’s, kookaburra’s, valken en andere vreemde vogels waren. Met op de achtergrond de prachtige heuvelachtige landschappen waar koolzaadvelden als lappendekens tegen de heuvels op lagen.

Onze reis zette zich via verschillende prachtige baaien voort naar de McLaren Vale met veel wijngaarden waar we natuurlijk wijn moesten proeven (niet uitgespuugd want dat is zonde van de wijn). Hier vonden we een lodge ingericht met antiek meubilair en deze hele entourage deed denken alsof je bij iemand op visite was, heel gezellig.

 

 

 

 

 

In Gawler kwamen we ook in een leuke lodge terecht en de eigenaresse vond ons zo gezellig dat ze op visite kwam met een fles wijn en we tot in de late uurtjes hebben zitten praten. Ook de Barossa Valley bezochten we en natuurlijk mocht het Gungellan hotel niet ontbreken; hier is de serie McLeod’s Daughters opgenomen. Aangezien ik een groot fan ben van die serie moesten we natuurlijk iets drinken in dit hotel en heb ik er een McLeod’s Daughters trui gekocht.  

Dit is slechts een klein gedeelte van onze reis Down Under, we zijn tijdens onze twee reizen op zoveel prachtige plekken in Australië geweest, dat past gewoon niet in één blogje.