Over Senior-Live

Senior-Live is er voor alle Almeerse senioren. Wij helpen u om langer met plezier thuis te kunnen wonen. Hierbij maken we gebruik van de technologie van nu.

Denk aan skypen met uw kleindochter, in contact met anderen blijven via Facebook, uw bankzaken via de computer regelen of vanuit uw eigen huis meedoen met een online fitness les. Bij Senior-Live helpen wij u om de technologie van nu te begrijpen en te gebruiken. Dit doen wij door middel van workshops, activiteiten, online diensten en assistentie aan huis. Wij zijn actief op diverse locaties in Almere. Ons hoofdkantoor is gevestigd in de Almeerse Havenkom. Iedere activiteit of dienst die wij op een bepaalde locatie aanbieden, is gekoppeld aan een online dienst. Ook senioren die lastig het huis uit kunnen, stellen wij op deze manier in staat om mee te doen.

Ons team bestaat uit enthousiaste en deskundige medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast hebben wij jaarlijks enkele stageplaatsen beschikbaar en verzorgt Mira de Bruin van Wellness Projects voor ons de Fitness Live & Online lessen. Bij Senior-Live kunt u met een gerust hart en in uw eigen tempo meedoen aan onze (online) activiteiten.

Wij ontvangen met regelmaat professionals op ons hoofdkantoor en organiseren bijvoorbeeld in house evenementen zoals een Open Dag of een Inspiratiedag. Daarnaast zijn wij regelmatig te vinden op evenementen. Via onze e-mail nieuwsbrief en Facebook community , ons Instagram account en ons Twitter kanaal en Youtube kanaal blijft u altijd op de hoogte.

Wij onderhouden uitstekende contacten met tal van andere organisaties, zorginstellingen en seniorenverenigingen in Almere. Momenteel hebben wij ook een pilot lopen in samenwerking met Humanitas. Voor een aantal van onze andere activiteiten werken wij nauw samen met The Green Story, gevestigd in ons pand. Ook hebben wij contacten in andere regio’s zoals de regio Rotterdam/Schiedam. Daarnaast zijn wij een erkend leercentrum van de landelijke organisatie SeniorWeb.

Wij zijn actief (geweest) op diverse locaties in Almere. Hieronder treft u een overzicht per wijk:

Muziekwijk: Deelname Infomarkt.
Waterwijk: Fitness Live en workshops Computervaardigheden.
Stedenwijk: Diverse workshops in samenwerking met ‘Ons Stekkie’ en deelname aan Gezondheidsmarkt in ‘Het Mineraal’.
Almere Centrum: Workshops geheugentraining en aanwezigheid op diverse beurzen.
Almere-Haven: Workshops ‘Klik en tik’ in De Nieuwe Bibliotheek, inloopspreekuur, Social Walk, (kook) workshops, Tour du Havre en diverse evenementen.
Literatuurwijk: Google fiets arrangement in De Achipel.
Filmwijk: Deelname Seniorendag 2017.
Almere-Buiten: Inloopspreekuur.

Senior-Live is een initiatief van Stichting HierTV. Stichting HierTV is opgericht om de Almeerse burgers en (maatschappelijke) organisaties te stimuleren, faciliteren en ondersteunen bij het gebruik van moderne technologie. Dit met als streven om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die de moderne technologie ons biedt. Het streven hierbij is het aanbod te bundelen op een manier waarbij zowel burgers als organisaties er zelf zo optimaal mogelijk van profiteren.

cirkel_hetty

Het verhaal van Hetty

‘We hebben een hele goede sfeer op kantoor. Bovendien, zelf senior zijnde, heb ik affiniteit met de activiteiten die worden georganiseerd.’
Lees hier verder

ECABO erkend leerbedrijf

Senior-Live is een ECABO erkend leerbedrijf. Wij bieden regelmatig plaats aan stagaires en afstudeerders die binnen onze organisatie een onderzoek uitvoeren. Ben jij op zoek naar een leuke, uitdagende en inspirerende stageplek binnen een dynamiek team? Loop dan gerust eens binnen of bel ons. Misschien kunnen wij jou helpen aan een onvergetelijke stageplek. Zie ook onze pagina vacatures.
We hebben momenteel een werkervaringsplaats openstaan op het gebied van Youtube productie.

ecabo_edit

SeniorWeb Leercentrum

seniorweb