Senior Live

Aanmelden nieuwsbrief

Word vrijwilliger

polaroid_vrijwilligerAls stichting voor Almeerse senioren slaan wij de brug tussen de wereld van de 55-plusser en de technologie van nu. Van computervaardigheden tot een wereldreis op de Google fiets; wij verzorgen diensten en activiteiten op diverse locaties als ook online. Ook werken wij regelmatig samen met andere organisaties waarbij we onze expertise inzetten en de krachten bundelen. Lees hier meer over onze geschiedenis, missie en visie. Onze vrijwilligers helpen ons bij onze diensten en activiteiten maar ook tijdens bijvoorbeeld evenementen en flyeracties. Uw talent komt bij ons tot bloei.
Een aantal van onze activiteiten organiseren wij in samenwerking met The Green Story, gevestigd in ons pand.

Vrijwilligerswerk bij Senior-Live is niet alleen waardevol maar ook leerzaam en gezellig. Als vrijwilliger bent u onderdeel van een enthousiast en hecht team. U wordt ondersteund door ons vaste team en daarnaast zijn praktische zaken goed geregeld.
Gepensioneerd, werkzoekend of student? Bij ons zijn er allerlei opties om vrijwilligerswerk te doen. Bovendien werken wij regelmatig samen met reintegratiebureaus voor plaatsingen. Affiniteit met senioren en nieuwe technologie alsmede een goede Nederlandse taalvaardigheid zijn van belang voor onze vrijwilligersfuncties.

Wilt u uw talenten en expertise benutten om een verschil te maken in Almere? Onze vrijwilligersvacatures vindt u hieronder en zijn daarnaast zichtbaar in de vacaturebank van het VMCA. Ook kunt u ons persoonlijk ontmoeten tijdens de vrijwilligersbeurs welke jaarlijks door het VMCA en de Gemeente Almere wordt georganiseerd. Wanneer u graag aan de slag wilt, maar geen passende vrijwilligersvacature ziet, dan kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden.

Heeft u interesse?

Bel ons op 036-7370422 of klik op de onderstaande button vul het aanmeldsformulier in.
Uiteraard mag u ook altijd even binnenlopen op de Kerkgracht 41-51, Almere-Haven.

Bij aanmelding kunnen referenties worden opgevraagd. Daarnaast vragen wij onze vrijwilligers een gedragscode te ondertekenen.

Klik hier en vul het aanmeldsformulier in

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers met een hart voor senioren

Wilt u een verschil maken in Almere? Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor diverse interessante functies.

Docent Android

U bent in staat om de Android tablet alsmede de smartphone te kunnen bedienen en u kent de in en outs van dit systeem. U kunt de weg vinden binnen het onderdeel ‘instellingen’ bij de diverse versienummers van Android en Android apparaten (tablet of smartphone).
Goede kennis van de werking van de apps: opstarten, stoppen (ook wel geforceerd stoppen). Kennis van het installeren en verwijderen op de diverse Android versies en apparaten.

U heeft affiniteit met senioren en bent in staat om informatie op begrijpelijke wijze uit te leggen. U zult workshops geven aan groepen van maximaal 12 senioren.

U bent in staat om op locatie (op kantoor of bij senioren aan huis) Android problemen op te lossen (een rijbewijs komt goed van pas, reiskosten worden vergoed).
Ook bent u goed op de hoogte van de diverse Android versies die op dit moment en in de toekomst beschikbaar zijn.
Beschikbaarheid in overleg.

Senior Blogger/Kookblogger

Kunt u levendig schrijven en beleeft u er plezier aan om inspirerende blogs te schrijven? Wij zoeken twee bloggers voor verschillende rollen. Zo zoeken wij een blogger die schrijft over het dagelijks leven en de technologie van nu. Daarnaast zoeken wij een kookblogger om een levendig verslagje te schrijven van onze kookworkshops op vrijdagen (om de week) in de periode mei t/m juni en september tot aan de kerstvakantie 2017. U bent minimaal 55 jaar oud, bezit een goede taalvaardigheid, een scherpe pen en gevoel voor humor. In ruil voor uw schrijfwerk ontvangt u een gratis versbereide maaltijd.

Vrijwilliger geheugentraining

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger voor onze digitale geheugentrainingspagina en voor het maken van vlogs over dit onderwerp voor ons YouTube kanaal. Hiervoor scant u lokale, landelijke en internationale media. U heeft oog voor relevant nieuws, een goede presentatiestem en een uitstekende taalvaardigheid. Het redigeren van de geheugentrainingsomgeving gebeurt via een WordPress CMS. Montagevaardigheden komen ook goed van pas. Kennis van landelijke en internationale ontwikkelingen op het gebied van geheugentraining is een pre.