Scooter te water- WILL’S HOEKJE

Posted by
/ /

Elf uur, Ik lig net in te doezelen. Ineens hoor ik stemmen in de steeg die naderbij komen. Onder mijn slaapkamerraam staan ze stil, zo te horen twee mannen. Ik draai me op mijn rug om te kunnen verstaan wat er gezegd wordt. “Ik kwam over de brug en toen zag ik wat bewegen in het water”, zei de één. De ander vroeg: “Was er iemand bij”? Op dat moment hoor ik een politieauto met sirene aan over het grasveld komen.

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en ik gluur tussen een spleet van het gordijn naar buiten. Er staan inmiddels twee buurmannen en twee agenten. De man die kennelijk de melding heeft gemaakt praat met de agenten en vervolgens lopen ze met z’n allen naar de gracht. “Ik zie hem”: roept er eentje. Er worden touwen uit de auto gehaald en één agent trekt lieslaarzen aan. Met het touw in de hand waadt hij een stukje door het water en gooit vervolgens het touw om iets zilverkleurigs heen. Vervolgens loopt hij terug en beginnen de mannen met z’n allen aan het touw te trekken. Geen beweging. De lieslaarzen-agent waadt opnieuw door het water en begint dichtbij het object te trekken. Vervolgens gaat er nog eentje het water in. Tegelijk zie ik een buurman aan de overkant van het water met zijn bootje erop af gaan om te helpen.

Er zit weinig schot in maar uiteindelijk na zo’n drie kwartier lukt het de twee zwoegende, drijfnatte agenten en de drie buurmannen toch om het object naar de kant te krijgen. Gespannen sta ik vanachter het gordijn te kijken wat daar nu tevoorschijn komt. Het blijkt een scooter te zijn. Eén van de agenten gaat nog even terug, misschien om te kijken of de berijder ergens in het water ligt. De scooter wordt meegenomen, de agenten en buurmannen gaan weg. Twaalf uur, alles weer rustig. Ik stap weer in bed en val in een onrustige slaap waarbij ik visioenen krijg van een lijk in het water. De volgende morgen heel vroeg heb ik toch nog even in de gracht gekeken of ik iets zie drijven.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Vimeo